Test: Uttern T70 og D70

Uttern D70 og T70
KOMPLETT: På styrbord side er det en overraskende velutstyrt bysse. Den inneholder Wallas kokeapparat med varmelokk, vask, trykkvann og stuverom.
EKSTRA: På hver side av motorbrønnen er det badeplattformer som kan forlenges med 30 cm, en fordel om man for eksempel vil utstyre båtene med ankervinsj.
GJENNOMTENKT: Her er det plass til instrumenter, 9’’ kartplotter og brytere. Førerkomforten er meget bra.
IDENTISK: Konsollen på passasjersiden har samme utforming og farge som førerplassen. I denne konsollen er det stort stuverom med plass til alle putene.
LETT ADKOMST: Under dørken på uteplassen er det et bra stuverom hvor det også er lett adkomst til blant annet batteriene.
SOVEPLASS: Køyene i Uttern D70 har bra liggelengde. Babord køye kan forlenges med en ekstra pute. Glassfelt i dekk og skrogsider gir mye lys og romfølelse.
KOMPLETT: Det er ikke mange syv-meters daycruisere som har et så romslig og komplett, separat toalettrom. Her er det sjøvannstoalett, håndvask og ventil som kan åpnes for ventilasjon.

Smart konsept i to varianter

Utternbåtenes særmerke har i alle år vært høyt utstyrsnivå. Bowrideren T70 og daycruiseren D70 er ikke unntak fra den regelen. Begge er i prinsippet sjøklare og D70 har også separat toalettrom under dekk.

Publisert Sist oppdatert

Vi har fulgt Uttern-båtene siden starten på 1970-tallet i Norrlångträsk i Nord-Sverige og frem til dagens nye modeller T70 og D70 og kan konstatere at merket har gjennomgått en enorm forvandling. Produsenten er inne på samme banehalvdel som mange andre produsenter av mindre, planende familiebåter, som Askeladden, Flipper, Finnmaster og Ibiza, for å nevne noen. Samtlige med moderne linjer og fokus på praktiske løsninger og sosial lay out . De nye Uttern-båtene har et meget godt innvendig volum takket være høye fribord og god bredde. Uttern T70 er en bowrider med sitteplasser også foran vindskjermen, mens daycruiseren D70 kan by på overnattingsplass til to under fordekket. Forøvrig er de basert på samme skrog og fra vindskjermen og akterover er begge modellene identiske.

Største bowrideren

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER