Test: Yamarin 81 DC

ÅTTE PERSONER: Det er sitteplass til mange rundt bordet, men bordkonstruksjonen er temmelig uhåndterlig og gjør det vanskelig å bevege seg gjennom båten når det montert.
GOD PLASS: Under akterbenken er det et enormt stuverom. Alle lukene ombord er forsynt med skikkelige gassløftere som holder dem åpne.
PETESTEP-skroget retter spruten akterover og går dermed tilsynelatende høyt med nesten ingen sprut ut til sidene annet enn helt akter.
SOLID REKKE: Vannskikroken har en dobbel funksjon og tjener som en stabil håndrekke når man beveger seg rundt på den romslige badeplattformen.
IKKE BRA: Armlenet er en god idén, men plasseringen av Zipwake-panelet i forkant er ikke ideell. Underarmen ligger hele tiden an mot panelets knapper under kjøring.
BAUGLYS OG FENDER: I baugen er det integrerte LED-lys. Det er godt å ha i havn, men må brukes med omtanke ute på sjøen. Baugfenderen beskytter godt. Åpningene ved den fremre rekkestøtten er innsuget til den defrosteren.
FENDERROM: Under lukene på hver side akter er det plass til fendere. Vi hadde foretrukket at lukene var hengslet i forkant og ikke i akterkant. Det ville gjort det enklere å skritte i land når man fortøyer.

Satset høyt - landet mykt

Yamarin skifter pels. Store ressurser er investert i nye former og nye farger som gjør at Yamarin 81 DC vekker oppsikt. Og bunnkonstruksjonen har en helt ny utforming.

Publisert Sist oppdatert

Det har vært knyttet store forventninger til Yamarin 81 DC. Delvis fordi Hydrolift-eier og industridesigner Bård Eker har vært med å utforme den finske produsentens nye designlinje, men mest av alt fordi Yamarin har valgt en helt ny bunnkonstruksjon på sitt nye flaggskip, nemlig det patenterte Petestep. (Se egen artikkel på sidene 21-23).

Den nye Yamarinen har fått et helt nytt uttrykk i forhold til tidligere modeller, men det funksjonelle designet har fortsatt Yamarins DNA i behold.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER