Test: Brukt Windy 11600

VELDIG SOSIAL: Uteplassen er båtens hjerte hvor folk omgås. På Windy 11600 har den en svært vellykket utforming.
ENKEL SERVERING: På uteplassen har Windy 11600 en såkalt «wet-bar» med kjøleskap og vask samt litt skapplass som et supplement til den store byssa under dekk.
TEKNISK FØRSTEKLASSES: Motorer og drev er skiftet i testbåten og har kun noen få hundre timer på telleren. Motorrommet er i svært god stand.
FOR ET PAR: Gjestelugaren tverrskips under uteplassen, er romslig nok som hovedlugar. Den har direkte adkomst til toalettrommet slik at man slipper å forstyrre de som bor i salongen.
KOMBINERT: Foruten å være et kombinert dusj- og toalettrom, har det adkomst fra både gjestelugar midtkips og fra salongavdelingen.
BYSSE UNDER DEKK: En meget stor og romslig bysse på babord side under dekk har både stor benk og mye lagringsplass.
TO LØSNINGER: Salong nede under dekk er den vanligste løsningen, men noen Windy 11600 ble antakelig bygd med permanent køye forut. Salongen kan enkelt konverteres til en stor dobbeltkøye.
*** Local Caption *** Windy 11600Test brukt

Familien gjorde bruktkupp

De vurderte en Scand Baltic til rundt 900.000, endte med en Windy 11600. For 950.000 kroner fikk familien i Porsgrunn en praktbåt der det meste var nytt, inkludert motorer og drev. Et kupp!

Publisert Sist oppdatert

Familien Jacobsen/Høyer fra Porsgrunn kjøpte båten i januar i år og er fjerde eier i rekken siden 1993. Sannsynligvis er båten vi testet byggenummer syv eller åtte av totalt 23 bygde. Bankkrise og skyhøye renter forklarer det lave produksjonstallet.

I januar 1995 fikk Windy-modellen ny betegnelse og frem til 1998 het den Windy 38. I den perioden ble det kun produsert 14 båter. Så tok salget fart igjen når modellen ble oppgradert og relansert under det langt mer kjente navnet Windy 40 Bora i mars 1998. Totalt ble det laget 193 Windy 40 Bora og 42 Grand Bora i perioden fra 1998 til juni 2014. Men i bunn og grunn var samtlige basert på Windy 11600, som var det den siste «ekte Windyen» som fikk pluggen bygd på Windy-fabrikken på Skarpnes i Arendal. Båten var også den første Windyen på over 10 meter og innledet produsentens satsning i storbåtmarkedet, som kulminerte med Windy 58 Zephyros.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER