Test: Brukt Nimbus 33 Avanta

NYE SLANGER: Toalettrommet er stort og brukervennlig. Alle septikslanger er byttet og septiktanken rengjort.
STOR STIKKLUGAR: På babord side er det inngang til en stikklugar som går tverrskips under salongen.
LED: Også på den romslige hovedlugaren er det lagt opp ekstra LED-slanger i tillegg til at all øvrig belysning er skiftet.
TO MOTORER: Nesten alle 33 Avanta ble levert med doble KAD-installasjoner. Motorene i vår testbåt har 1.670 problemfrie timer bak seg.
LANGTUR: Byssa er forberedt for langtur, og man får ekstra avsettingsplass ved å vippe frem førerstolen.

Trekker på årene - hva så?

I denne utgaven av Båtmagasinet er temaet bruktbåt. Derfor er også hovedtesten en brukt Nimbus 33 Avanta fra 1992. Vi har testet en båt i enestående god teknisk stand, med utmerket bokomfort for en familie på fire.

Publisert Sist oppdatert

Flybridge-modellen Avanta så dagens lys på begynnelsen av 1990-tallet, midt i en av de verste krisene som har rammet den moderne fritidsbåtbransjen. Likevel ble det produsert hele 75 Nimbus 33 Avanta frem til 1996. Året etter ble en oppgradert versjon med lengre badeplattform lansert som Nimbus 340 Avanta, som det ble bygget 23 stykker av frem til 1998. Den ble igjen avløst av 345 Avanta som sto på modellprogrammet frem til 2001. Da hadde 36 båter forlatt fabrikken. Alle modellene var basert på det opprinnelige skroget, men badeplattformen ble forlenget samtidig som det ble foretatt noen designmessige oppgraderinger. Samtlige båter kom i flybridgeutgave (Avanta) og i Coupe-versjon. At også Nimbus 33 Nova bygget på samme skroget fra år 2000 til 2004 og ble produsert i 110 eksemplarer, vitner om at det holdt mål.

De båtene som ble solgt i Norden ble i hovedsak levert med doble Volvo Penta KAD 42 og KAD 43-motorer med Aquamtic-drev.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER