Førsteinntrykk: Finnmaster Pilot 7.0 Weekend

Stort styrhus - enkle køyer

For et par år siden ville en diesel innenbordsmotor vært obligatorisk i en 23 fots styrhusbåt, men nå velger stadig flere produsenter å utstyre båtene med en eller to feite påhengsmotorer. Et bra eksempel på det er den nye Finnmaster Pilot 7.0 Weekend

Publisert Sist oppdatert

Styrhusbåter passer utmerket til nordisk klima og de fleste store produsentene har en eller flere størrelser i sitt modellprogram. Det nye er at stadig flere utstyres med påhengsmotorer. Forklaringen på det er blant annet at det stadig kommer nye, sterkere motorer med store sylindervolum som kan konkurrere med dieselmotorene. Med en påhenger på hekken frigjøres stor plass innvendig i båtene når innebordsmotorens gamle motorrom kan brukes til et enormt stuverom. Dette gjelder blant annet for den nye Finnmaster Pilot 7.0 Weekend som vi har prøvekjørt. Den er bygd for påhengere på mellom 115 hk og 150 hk.

Basisversjonen til denne båten ble presentert for et par år siden og har betegnelsen Finnmaster Pilot 7.0. Den versjonen har et adskillig mindre styrhus og passer best for de som vil ha en laste- eller sportsfiskebåt. Med den nye weekendmodellen har man fått en mer komfortabel familiebåt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER