Bruktbåttest: Scand 27 Nordic

EIER: Egil Karlsen har vært en fornøyd eier i fire år. Ideell weekendcruiser, mener han. Eieren har gjort endel oppgraderinger.
OMTRUKKET: Salongen under dekk er trukket om i lyse, duse farger.
KJØLEBOKS: Eieren har erstattet stikkøya på styrbord side med stor kjøleboks
AKTERLUGAR: Sofa skyves til siden, og du har adkomst til toalettrom og akterlugar.
BYSSA: Ny benkeplate, to bluss spritapparat og god kum i en oppgradert bysse.

En krympet Baltic

Om du på 80-tallet ikke kunne strekke deg helt opp til en ny Scand Baltic, fantes det et krympet alternativ, Scand Nordic. Litt mindre, litt billigere, men like kurant. Hvordan har den det i dag, snart 30 år etter?

Publisert Sist oppdatert

At lillesøsteren på 27 fot alltid har vært en kurant båt, gjenspeiles i bruktbåtprisene. I forhold til mange sammenlignbare båter har hun holdt seg godt. Men det er det samme her som med alle andre båter som har holdt seg flytende gjennom snart 30 år, det er stell og vedlikehold som avgjør. Vår testbåt er en 1986- modell med en nypris på 350.000 kroner. Vårt eksemplar i Lillesand er priset på Finn.no til 290.000 kroner og er den rimeligste båten av denne typen som i skrivende stund ligger for salg.

Scand hadde mye glede av konstruktør Alf Jensen, mannen bak den legendariske Scand 29 Baltic. Når Mr. Scand, Tor Egil Baardsen, fra første stund opplevde suksess med den en gang så eksklusive familiecruiseren, er det ikke vanskelig å forstå at han også ville ha et grep om kjøpere som falt for konseptet, men som ikke kunne strekke seg helt opp til Baltic´en. Det var vel slik konstruktøren fikk i oppdrag å forminske tegningene til en enda mer folkelig utgave, litt mindre båt, men stort sett samme planløsning, fortsatt med akterlugar og fast aksling. Fremfor alt ble den en litt billigere båt. 27-foteren Scand Nordic ble fra 1984 til ut i tidlig 90-årene produsert i et antall på 233 båter. I samme åndedrag ble det velfungerende skroget også benyttet til et søsterskip, Scand Adriatic, en planende versjon uten akterlugar og med drev.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER