Test: Brukt CAD 22 Powercraft

SITTEPLASS: Det er stuveplass både i konsollen, i benkene og under dørken. Foran konsollen er det en fast sittebenk.
GODT UTSTYRT: Testbåten hadde ekkolodd, kartplotter, ankervinsj og stereo. Konsollen fungerer bra, og det er god bredde på hver side av den.
OPPRYDDING: Båten roper etter oppstramning av det elektriske anlegget, og ikke minst må kassene til batteriene festes.
STUVEPLASS: Under akterbenken, samt adkomst til batteriene via en luke
GODT UTSTYRT: Testbåten hadde ekkolodd, kartplotter, ankervinsj og stereo. Konsollen fungerer bra, og det er god bredde på hver side av den.
NYE MOTORER: Anders Topland ved Grimstad Baadsenter erfarer et markant oppsving i salg av nye motorer til brukte båter etter at HK-avgiften ble fjernet.

Ny motor - fikk båten på kjøpet!

Takket være lavere priser på utenbordsmotorer, har re-motorisering fått en oppsving. Vi har testet en skjærgårdsjeep fra 90-tallet, med splitter ny Yamaha F150. I praksis kjøper man motoren og får båten på kjøpet!

Publisert Sist oppdatert

På 1990-tallet importerte Marine Trading AS i Moss et antall italienske skjærgårdsjeeper. CAD 22 Powercraft er en røslig båt med konsoll og mulighet for en stor solseng forut. Antallet sitteplasser er begrenset, men det er derimot mye lasteplass på dekk. I følge Anders Topland ved Grimstad Baadsenter, som solgte båtene på 1990-tallet, var 22 Powercraft det tøffeste de hadde i sortimentet på den tiden.

Det mest interessante med båten er imidlertid at den har ny motor, og at re-motorisering av eldre båter synes å fått et oppsving etter at hk-avgiften ble fjernet. Motoren som satt på testbåten, en 2015-modell Yamaha F150 med lang stamme kostet i år 25.000 mindre enn på samme tid i fjor (mars). Prisen har falt fra 150.281 til 125.721 på ett år, og det har hatt virkning på markedet, mener Topland i Grimstad.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER