Bruktbåt-test: Windy 31 Tornado

STIKKØYA tverrskips under uteplassen er romslig og vil kunne tjene som permanent køye om man ikke vil re opp i salongen.
LITE STUVEPLASS: Byssa duger både til middag og kvelds, men det er lite stuveplass i den - som i resten av båten.
LUNT: I den komfortable salongen under dekk er det sitteplass til mange, og sofaen kan konverteres til en dobbeltkøye. Interiøret i testbåten fremstår som ubrukt.
SITTENDE: Toalettrommet er romslig, men ståhøyden er snau. Takket være et lokk over toalettet har man mulighet til å sitte og dusje.
EN AVDELING for sosiale gjøremål er adskilt fra aktivitetsdekket. Her er en L-sofa og en liten wet-bar med kjøleskap.
AKTERDEKKET over motorrommet er praktisk om man skal bruke båten til transport av utstyr, for eksempel til og fra et landsted.

Har litt av alt

Windy 31 Tornado er basert på en god idé: Båten har sosial avdeling med L-sofa pluss et stort og raust akterdekk. Vil man både ha daycruiser og bruksbåt med akterdekk, er 31 Tornado et aktuelt alternativ.

Publisert Sist oppdatert

Windy 31 Tornado ble lansert i 1996/97, og senere videreutviklet og fikk navnet 32 Grand Tornado i 2004. Den store forskjellen på de to båtene er at Grand Tornado fikk flere sitteplasser og en mer sosial uteplass, der akterdekket ble ofret til fordel for en stor solseng. Denne endringen kan sees i sammenheng med at Windy ikke traff spikeren helt på hodet med 31 Tornado i forhold til sin kundegruppe. Konseptet hadde en god grunntanke, men kunne vært bedre utviklet.

Fordelen med 31 Tornado er at den har et romslig akterdekk i tillegg til L-sofaen på uteplassen. For et par på tur, eller for aktive mennesker som også vil transportere saker til og fra hytta, er 31 Tornado et bra konsept. Men ønsker man en stor og sosial uteplass, er det neste generasjon, nemlig 32 Grand Tornado som gjelder. Sisnevnte ble utviklet for den nye D-generasjon motorer fra Volvo Penta, og er også nyere enn 31 Tornado, og ligger følgelig også en del høyere i pris. I skrivende stund ligger det syv 31 Tornado på www.finn.no. Alderen spenner fra 1998 til 2005, mens prisen varierer fra 840.000 kroner til 1.090.000. De to 32 Grand Tornadoene som annonseres, er fra 2005 og 2008 og ligger begge på rundt 1,3 millioner kroner.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER