TEST: VIKNES 980

ROBUST BÅT: Viknes 980 i kystsjarkversjon - fullspekket av utstyr.
STORT: Akterdekket er nærmere seks kvadratmeter, og med åpen hekk og badeplattform blir bruksområdene mange.
ARBEIDSBÅT: Sjarkversjonen er utviklet i tett samarbeid med profesjonelle fiskere i Austevoll.
LASTEROM: Kystsjarken har et stort lasterom under dekk. Kassene lastes akterut og slides forover hvor det er en luke for lossing.
FØRSTEKLASSES adkomst til motorrom og lasterom i velkjent Viknes-stil.

Columbiegg

Vi har ikke blitt et fiskeriblad selv om testbåten i denne utgaven er en kystsjark. Sjarken er bare en av mange varianter av Viknes 980. Siste modell i Viknes-flåten er nemlig modulbasert og kan tilpasses en lang rekke behov og ønsker.

Publisert Sist oppdatert

En kompromissløs bobåtversjon kommer imidlertid ikke på markedet med det første. Ønsker du det, må du ty til en av de andre Viknes-modellene, eksempelvis Viknes 930. Kombinasjonsbruk ligger i sjelen til alle Viknes-modellene, også i Viknes 980. Men med denne modellen har produsenten siktet seg inn mot en spissere nisje enn tidligere. Den første versjonen av båten er en fullutrustet, godkjent kystsjark, og som sådan langt utenfor det Båtmagasinet vanligvis tester. Men konseptet er beregnet for en langt større brukergruppe enn kun profesjonelle fiskere. Gjennom hele design- og byggeprosessen har målet vært å gjøre Viknes 980 til et konsept som kan tilpasses en rekke forskjellige behov, også ulike former for fritidsbruk. Dermed kan man kostnadseffektivt tilby en rekke modeller på samme skrog. Siden skrog og dekk i utgangspunktet er definert, er det overbygg og innredning som kan tilpasses ved å flytte eller legge til ulike moduler. Det samme kan innredningen, med køyer under dekk der det på vår testbåt var lasterom. I fritidsversjon vil 980 bli tilgjengelig med lengre og kortere styrhus som kan plasseres enten i senter eller off-senter, forut eller akter. Kunden kan velge mellom flere forskjellige køyemuligheter, men båten kan også tilpasses transport med hekk eller sideporter. Som fritidsbåt vil Viknes 980 gå i direkte konkurranse med de større, rimelige, fransk-polske flerbruksbåtene med styrhus som har vunnet et stort publikum langs kysten. Der tror vi at den vil hevde seg godt.

Sjøegenskaper

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER