TEST: TRE SKJÆRGÅRDJEEPER

Norsk prisvinner mot to svensker

I fjor kom det tre nyheter i skjærgårdsjeep-klassen på litt over seks meter (ca 20 fot). De svenske båtene Ryds F588 WA og Micore 628 cc Offshore samt norsk/polske Nordkapp Enduro 605. Sistnevnte ble kåret til «European Powerboat of the Year» i sin klasse under båtmessen i Düsseldorf i januar. Utnevnelsen skjønner vi godt.

Publisert Sist oppdatert

Skjærgårdsjeeper rundt 20 fot er populære både som landstedbåter og som bruksbåter til forskjellige maritime aktiviteter. Både vannskikjøring og hobbyfiskere trives med båter i denne størrelsen. I tillegg trenger de ikke voldsom motorisering for å oppfylle behovene. Således er de også ganske økonomiske i drift. I tillegg er dette båter som enkelt kan trailes slik at man ikke nødvendigvis er avhengig av båtplass og i tillegg har man ganske stor aksjonsradius.

Det er mange båtprodusenter som lager skjærgårdsjeeper i denne størrelsen. Den harde konkurransen har ført til at kvaliteten har økt opp gjennom årene. Nå har de fleste en bred og behagelig styrekonsoll som gir god vindbeskyttelse og som også har plass til en kartplotter og instrumenter og brytere riktig plassert. Mange har også hydraulisk styring som standard.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER