Piscator FRP 580

Nydelig skrog, tullete hardtop

Noen ganger lurer vi på hvilke tanker designere gjør seg når de tegner et produkt. Så er tilfellet med Piscator fra kinesiske Silver Marine. Et nydelig skrog som med skjærgårdsjeepinnredning fungerer greit. Hardtopalternativet gir etter vår oppfatning en tildels meningsløs innredning.

Publisert Sist oppdatert

KINABYGGEDE BÅTER er noe som kommer mer og mer. Det forholdsvis nystartede importfirmaet Tønsberg Båt AS fra Tønsberg har i tillegg til kinesisk byggede aluminiums-båter også satset på det Shanghai-baserte verftet Silver Marine og deres produkter som i det alt vesentligste er RIBer. Men i porte-føljen er også raringen Piscator FRP 580 i hardtopversjon som tydeligvis er ment for hobbyfiskeren.

Denne 19-foteren har vi prøvekjørt med en 115 hesters Mercury Optimax. Toppfarten målte vi til 36,5 knop. Båt og motor passet som hånd i hanske. Skroget overrasket med veldig gode sjøegenskaper. Båten oppførte seg eksemplarisk under alle fartsforhold, men her stopper også vår entusiasme, for innredningen i båten skjønner vi ingenting av.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER