Test - DELTA 26 OPEN

BADEPLATTFORMEN har en solid badestige, og ankeret ligger flush i dekket.
STEP: Delta 26 Open har, i likhet med Deltas øvrige modeller, step i skroget.
SOLSENGEN over motorrommet danderes med et håndgrep. Like raskt konverterer man den til en U-sofa
SPEILET var det eneste vi savnet på det ryddige og tiltalende toalettrommet på styrbord side.
Lugaren under fordekket har mye bra stuveplass i benkene, og komfortabel plass til to.

Nordisk nytelse

Sjelden har noen klart å mikse retro og rendyrket skandinavisk funksjonalisme på en mer vellykket måte. Delta 26 Open er dagsturbåt med overnattingsmulighet – og mye mer enn det.

Publisert Sist oppdatert

Svenske Delta er et lysglimt i nordisk båtbransje. Siden starten har de utviklet båter i et imponerende tempo. Når de i fjor høst lanserte sin 88-foter, gjorde de hoppet direkte fra Delta 54, og befestet dermed posisjonen som en ekstraordinær båtprodusent i nordisk sammenheng. 26-foteren som vi har testet, befinner seg helt i den andre enden av produsentens modellprogram, og er dessuten den foreløpig eneste åpne båten fra Delta. Den skal snart ledsages av en 33-foter, som vises for første gang under båtmessen i Stockholm nå i mars.

Delta-båtene skiller seg ut fra mengden. Men bak de skarpe kantene og rette flatene, skjuler det seg mer enn bare estetisk design. Designeren Ted Mannerfelt og produsenten med moderne fasiliteter på øya Ösel utenfor Estland, har klart å forene sterk forankring i en skandinavisk designtradisjon med utmerkede funksjonelle løsninger som gjør Delta 26 Open til en båt man lett kan trykke til sitt bryst. Med en forstevn som leder tankene mot Chris Craft og et fordekk som skaper assosiasjoner til C.G. Petterssons pil-formede dekk, er båten like mye forankret i klassikere som i den rådende “Wally-trenden”. Gjennom materialvalg og sitt rene, kjølige formspråk burde båten være førstevalget blant alle dem som foretrekker form og funksjon fremfor buede linjer og kromme flater som ikke har annen hensikt enn å imponere. Delta 26 Open imponerer av helt andre årsaker.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER