Bruktbåt-test: Viksund 350

Småpen kraftplugg

Den er 18 år gammel, men ser langt nyere ut. Viksund 350 er en mellomstor, gjennomtenkt og real bobåt. Men kjøreopplevelsen ble ødelagt av gammel trosse i propellen.

Publisert Sist oppdatert

Her er første generasjons Viksund St. Cruz. Du ser familielikheten, selv om denne bruktbåten både er mer firkantet i formene og ellers bærer preg av sine snart 20 års eksistens. Skroget er ikke helt identisk med det vi finner på dagens utgaver, men er lesten til den videreutvikling som fant sted rundt år 2000. Steglister og hekkpartiet er endret, men likevel var det en vellykket konstruksjon allerede da den kom. Konseptet St. Cruz innledet en ny generasjon fra det tradisjonsrike båtbyggeriet på Strusshamn utenfor Bergen.

Som så mange andre opplevde Viksund krakket i båtbransjen på slutten av 1980-tallet. De legendariske 925 Alfa og Bravo var toppmodellen på dette tidspunkt. Da «nye» Viksund var stablet på beina, ble det straks satt i gang utviklingsarbeider på nye modeller. Slik ble Viksund 350 til, en strømlinjeformet båt med spesiell vekt på design og kvalitet. Båtens egenskaper overbeviste markedet, ikke minst fordi 35-foteren kunne oppnå en toppfart på 35 knop.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER