Førsteinntrykk: Prince 23

Solskinnsprinsen

Prince 23 er først og fremst bygget for lange sommerdager med grill og badebukse. RIBen har rikelig med solplass, kjøleskap, stort spisebord og til og med en minibysse er skjult i ståstolen

Publisert Sist oppdatert

Nuova Jolly betyr noe sånt som ”ny joker” på italiensk. Og det kan godt hende at Lars Ottesen i Sandefjord har en liten joker på hånden når han nå introduserer Princemodellene på et tøft og konkurranseutsatt RIB-marked i Norge.

Vi prøvekjørte båten under røffe forhold i Middelhavet utenfor kystbyen Genova. Store bølger ga RIB-en skikkelige utfordringer. Men disse ble løst på en glimrende måte. Til tross for forholdsvis krappe svinger, situasjoner der båten fikk sjøen inn fra siden, og full fart forover i både med- og motsjø holdt vi oss tørre om bord. Mye takket være den høye baugen og et velformet skrog. Prince 23 går mykt i sjøen og innbyr til behagelig forflytning i både lav og høy hastighet. Skroget løfter Hypalonpongtongene helt ut av vannet i planingsfart, samtidig som pølsa ikke stjeler plass innvendig. Denne båten er bygget for solskinnsturer, og ikke bare for lek på sjøen. Likevel savner vi litt bedre sidestøtte i ståstolen. Å stå oppreist under kjøring er for øvrig eneste alternativ i Prince 23. Et annet ankepunkt er at den mangler antisklimatter bak konsollen. Det førte til at fører ved en anledning mistet fotfestet på høyre bein etter møte med en kraftig bølge.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER