Bruktbåt-test: Nimbus 27 Familia

Unik blant mange

Er du på utkikk etter en klassisk nordisk familiebåt, er Nimbus 27 Familia et utmerket valg. Bare så synd det kun ble laget to eksemplarer av den…

Publisert Sist oppdatert

Men, fortvil ikke. Den eneste forskjellen på Nimbus 27 Familia og Nimbus 2600, er hardtopen. Familia-versjonen er en helt åpen variant av Nimbus 2600 (senere kalt både 26 og 27). De stammer alle fra selve urmodellen i Nimbus-porteføljen, nemlig Nimbus 26 fra 1969. Gjennom større og mindre oppgraderinger har denne vært en del av Nimbus-familien helt fram til 1997 da den siste Nimbus 27 forlot fabrikken. 

Vår testbåt har kun hatt to eiere siden båten var ny i 1991, og fremstår praktisk talt som ny. Den var særdeles velholdt, og en titt ned i motorrommet fikk oss på tanken om at denne båten egentlig hørte hjemme på museum: En Volvo Penta TAMD 31 skinnende grønn og svettefri har vi aldri sett i en nesten 20 år gammel båt. Med en pris på ca 600.000 ligger den noe over tilsvarende Nimbus-modeller på www.finn.no, men vi våger likevel å påstå at dette er et av de beste bruktbåtkjøpene i denne klassen. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER