Bruktbåt-test: Viksund 925 Alpha

God og trang

Den har utseende som en losskøyte. Flybridgen er for to personer, og dekkssalongen er temmelig trang. Likevel er Viksund 925 Alpha en likandes båt med egenart. Vår testbåt fra 1990 var i meget god stand og vil være et ypperlig valg for et par på tur.

Publisert Sist oppdatert

Med sitt kantete og ”semiprofesjonelle” design, skiller Viksund 925 Alpha seg ut fra mengden. Den har sine røtter i 80-tallets designtradisjon, med klare likhetstrekk med Fjord 880 og Viksund 1000 Alpha. Designeren Larry Schulte var involvert i alle båtene. På grunn av de skarpt vinklede sidene og fronten, føles dekkssalongen nokså inneklemt. Selve planløsningen både under og over dekk er ganske smart, og må ha vært innovativ da båten var ny.

Som familiebåt er det flybridgen som utgjør den største begrensingen for denne båten. Kun to sitteplasser er i minste laget. Derimot har båten et ganske smart køyearrangement, og et mellomstort akterdekk med en bra badeplattform. For rundt 700.000 kroner får du en trivelig og trygg båt. Prisen for brukte båter ligger mellom 600.000 til 800.000 kroner. Viksund 925 Alpha ble bygget i 300-400 eksemplarer, så mulighetene til å skaffe seg et brukt eksemplar gode. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER