Barsk sommerbåt

Bluegame 42 er en tøff båt laget for late sommerdager. Se video!

Når man går på internasjonale båtmesser dukker det opp noen ganger båter som burde truffet godt hjemme i Norge, men ikke har norsk forhandler. Italienske Bluegame er en av produsentene som ikke vil overraske om vi etter hvert også ser her til lands. Tidligere skrev Båtmagasinet/Båtliv om Bluegame BGX70, som hadde egnet seg på et postkort i en fjord med norske fjell i bakgrunnen.

Minste båt i portofølgen til Bluegame er 42-foteren, som også var nominert i European Powerboat of the Year i 2019. Også dette er en båt som trolig kunne falt i smak blant båteiere her til lands. Her har vi en båt som er laget for å nyte sommerens glade dager, men også med respektabel inneplass, bad, bysse og lugar. Familiebåt er det nok ikke, da den bare har en lugar, selv om også salongen ved baugen også trolig kan benyttes til ekstra køyeplass. Men for et par som ikke skal ha med gjester på overnatting, men nyte dagsturer med gode venner, kan vi her ha et interessant alternativ.

Båten er rett under 13 meter lang, men har i også i tillegg plass til en liten tender på tre meter. Uteplass er det masse av, med en solseng mot badeplattformen, etterfulgt av en u-formet sittegruppe. På fordekket er det enda en solsenga, og det er lett å bevege seg rundt i hele båten.

Selv om den siste satsingen med BlueGame er relativt nytt, med Sanlorenzo-verftet som nylig har tatt over, ble det italienske merket opprettet allerede i 2004. Den gang var det BlueGame 47, som nå er helt ute. Med anerkjente Sanlorenzo på eiersiden er naturlig nok også finishen på toppnivå, og båten kan lett ta opp konkurransen med veletablerte merker som Fjord, Pardo eller for den saks skyld også Sherpa, om vi ser på de større båtene.

Båtens har fått dobbel motorisering fra Volvo Penta, med IPS 650, eventuelt med IPS 600. Ifølge båtblader som har prøvd Bluegame 42, så er dette en båt som oppfører seg svært bra i vannet, skal takle røff sjø og være stabil og skånsom.