Denne gikk fort unna på messa

I fjor ble Bluegame 42 nominert til årets båt i Europa, men ble nok i år overgått av nyheten BlueGame BGX70. Like etter messeåpning var første båt solgt. Se video!

Publisert Sist oppdatert

Den er ikke spesielt billig, men det italienske verftet har allerede solgt tre-fire eksemplarer av 70-foteren. Bluegame BGX70 konkurrerte om oppmerksomheten i selveste superyachthallen på verdens største båtmesse. Og den klarte seg godt. Da Båtmagasinet var om bord kom en lykkelig eier, som likeså godt hadde åpnet lommeboka like etter messeåpning. Den nye eieren var nok en tur innom for å beskue sin nye skute.

I yachthallen var noen av de mest eksklusive båtene fra Solorenzo. Og man kan trygt si at Bluegame BGX70 er en liten Sanlorenzo, da det italienske verftet i fjor kjøpte Bluegame. I alt har Bluegame nå kommet med tre modeller, som er BG 42, BG 62 og BGX70.

Nærhet til sjøen

BGX70, som den også kalles, er en båt som også er lett å se for seg vil besøke den norske kystlinjen, med fjellandskap i bakgrunnen for å agpogonere det perfekte selfie for denne lille yachten. Linjene er tøffe, men reine. Når vi går om bord blir vi møtt av et stort akterdekk. Og denne er på en måte forlenget når vi kommer inn i båten. Her kan dørene åpnes helt ut mot akterdekket, og man går noen trinn ned, slik at man er nærmere vannflaten som blir like under vinduene. Tanken er at man skal få følelsen av å sitte nærmere sjøen, og samtidig nær akterdekket. Perfekt for kaldere dager, når man fortsatt ønsker nærhet til sjøen.

Alternativt fra akterdekket er det en leider opp til flybridgen, som også byr på en sittegruppe. Blir den for liten er det bare å gå til fordekket, der det både er solsenger og sitteplass for 12-15 personer, og to store bord. I tillegg er det en leider opp til taket, som på messa var tilrettelagt med solmadrasser, men her er det ingen rekker, og langt ned om man skulle være så uheldig å rulle utfor.

Lugar for mannskap

Layouten kan en kommende eier til dels bestemme selv, om det skal være to eller tre lugarer. I tillegg er det, som ikke uvanlig når man kommer opp i båter i denne størrelsen, også et lite separat mannskapslugar. I BGX70 er denne helg framme ved baugen, med to køyer. Tar vi med mannskapslugaren er det ikke mindre enn fire bad i denne 70-foteren.

Det man kan kalle broen på denne lille skuta er også et lite kapittel for seg. Her er det åpent og lyst, og det er også her det er naturlig å spise med panoramautsikt om man ikke vil sitte i en sofabenk. Den midtstilte førerplassen er rein, men oversiktelig, med tilsynelatende to komfortable seter som har IPS-joystick og gasskontroll mellom setene, t tillegg til enda et sett litt lenger fram, slik at det også blir uproblematisk å kjøre stående. Motorene er Volvo Penta IPS 1350, som gir 2000 hestekrefter. Cruisingfarten blir med det 25 knop, og maksfart er 28 knop for den 40 tonn store båten.

Båtmagasinet får opplyst at verftet har rettet øynene mot norske potensielle kjøpere. Nå er de på jakt etter forhandler i Norge.