Princess V55:

Kanskje messas råeste 55-foter

Båten føles større når vi kommer om bord i Princess V55. Og ikke uten grunn var båten full av besøkende det meste av åpningstiden.

Publisert Sist oppdatert

Boot Düsseldorf/BÅTMAGASINET:

Vi ville gjerne om bord i nyheten Princess V55 på Boot Düsseldorf. Helst alene, så vi kunne filme og ta bilder av båten, for å vise i nettopp denne artikkelen. Det skulle bli lettere sagt enn gjort, for båten var så å si konstant besøkende. Omsider kom vi oss om bord før åpningstid, og selv da kom det innom en og annen og skulle se nykommeren. Hvorfor denne oppmerksomheten? En båt på 55 fot kan vøre en fin størrelse for mange. Her er det mye båt. Samtidig er den ikke for stor og uhåndterlig.

Princess V55
Princess V55

Plass

Når vi går gjennom Princess V55 slår det oss hvor gjennomført denne båten er. Den er nærmest en liten yacht, og vi glemmer at det «bare er» en Princess V55 og ikke noe større. 

Vi entrer en stor badeplattform, med leider til akterdekket på begge sider, og en jollegarasje mellom, som på toppen er prydet med en solseng fint kombinert med en sittebenk. Allerede på akterdekket er det lett å glemme at dette bare en en 55-foter. Sitteplassen er stor, og strekker til den innvendige salongen. Den delen der vi kommer inn til salongen, er det en nedsenkbar skyvedør og et åpningsvindu akterut i byssa som kobler begge disse områdene sammen på en sømløs måte ved behov.

Stor lugar

Princess V55
Princess V55

Det store akterdekket til tross, plassen i salongen er godt utnyttet. Her er det lite som tyder på at plassen skulle være mindre på bekostning av uteplassen. Slik føles det ikke i det hele tatt. På styrbord side er en stor og velutstyrt bysse, mens det er enda en sittegruppe på babord side, også her med langbord. I tillegg til panoramautsikt er det bra med takluker som slipper lyset inn.

Princess V55
Princess V55

Midtkabinen under dekk er rommelig, og med stor dobbelkøye. På begge sider av køya er det god plass til å bevege seg, og det er rikelig med skapplass og et stort tilhørende bad med dusjavdeling. I tillegg er det lugar foran med stor dobbelkøye, enda en lugar på styrbord side med to køyeplasser, og enda et bad som er felles.

Princess V55 er en helt ny båt i V-serien. Den er designet spesielt med tanke på å nyte livet ute på dekk. Båten leveres med dobbelinstallasjon med Volvo Penta D13, og toppfarten skal med det være 37 knop, ifølge produsenten.