Arcadia Sherpa XL

Koster 55 millioner kroner og forsøker å være miljøvennelig

Vurderer du båt med en prislapp over 50 millioner kroner, og samtidig ha en viss miljøprofil? Her er Arcadia Sherpa XL. Bli med om bord og se video!

Publisert Sist oppdatert

Se video nederst i artikkelen

Arcadia har siden lanseringen skilt seg ut blant andre båter på markedet. Da de første gang ble presentert på Boot Düsseldorf for fem år siden var det med grønn profil. Siden har de vært fast inventar i hallen for luksusbåter på verdens største båtmesse. Ofte har det vært med hybrid og store flater med solcellepanel.

Utekino

Den 24 meter lange båten som ble vist på årets messe var ikke noe unntak når det gjelder bekledningen av solcellepanel, som også setter en viss stemning i salongen, med lyset som skinner gjennom solcellene og inn. Ifølge verftet egner båten seg godt til kalde dager, med å holde godt på varmen. Men også de dagene sola steker kan man få behagelig klima innvendig, enten ved hjelp av båtens aircondition-anlegg, eller senke de elektriske vinduene rundt i hovedsalongen. Til middagen kan man slippe inn så mye havbris man måtte ønske. Vil man heller sitte ute, er det ene akterdekket på ikke mindre enn 65 kvadratmeter, og skal være båtens sosiale samlingspunkt. Rundt teakbordet skal det være plass til ti personer. Og skulle det likevel bli for mye trekk, er det bare å skyve ut vindskjermene i glass, som er skjult i en fordypning i overbygget. Akterdekket fungerer også som hjemmekino, med en enorm storskjerm som heises opp ved behov.

Tør å skille seg ut

Innvendig er det en svært god romfølelse, selv når båten står inne i en messehall og slipper for det meste kunstlys gjennom vinduene. Stiler er sofistikert italiensk, med en blanding av polert rustfritt stål, gråfarget eik , skinnende svart Marquina-marmor og lyse tepper. Det er som å komme i en annen verden, selv om dette er en av flere båter vi besøker i luksushallen. Denne båten har mannskapslugar, for øvrig plass til mannskap på to, og har i tillegg fire andre lugarer. To store og to mindre. Som alle andre større båter er det her mulig for en kommende eier å skreddersy båten for deres behov. Prislappen ligger på om lag 50 millioner kroner, men sammenlignet med andre båter i tilsvarende prisklasse er dette en båt som skiller seg ut med sitt eget formspråk og design i særklasse.