GRUNT VANN: Helena Neraal finner både østers og hjerteskjell på sandbunn helt inne ved stranden.
FRUITS DE MER: Hjerteskjell, østers og blåskjell er frukter fra sjøen som du kan plukke ved å vasse i vannet.
LAGRING: Sank skjellene i en bøtte med litt vann. Der kan de holde seg i mange dager.
ENKELT: Østers sanker du i fjæra. Skjellene åpnes med en kniv og er serveringsklare.
GLEDE: Kokebokforfatter og restaurantinnehaver Helena Neraal synes rå østers er herlig.

Verdens beste råvarer under kjølen

Noen av de dyreste delikatessene på franske restauranter finner du i fjæra langs hele kysten. Å plukke skjell kan bli en av sommerens familieaktiviteter for båtfolket.

Publisert Sist oppdatert

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER