GRUNT VANN: Helena Neraal finner både østers og hjerteskjell på sandbunn helt inne ved stranden. Ole Henrik Nissen-Lie/Norsk Maritimt Forlag AS FRUITS DE MER: Hjerteskjell, østers og blåskjell er frukter fra sjøen som du kan plukke ved å vasse i vannet. Ole Henrik Nissen-Lie/Norsk Maritimt Forlag AS LAGRING: Sank skjellene i en bøtte med litt vann. Der kan de holde seg i mange dager. Ole Henrik Nissen-Lie/Norsk Maritimt Forlag AS ENKELT: Østers sanker du i fjæra. Skjellene åpnes med en kniv og er serveringsklare. Ole Henrik Nissen-Lie/Norsk Maritimt Forlag AS GLEDE: Kokebokforfatter og restaurantinnehaver Helena Neraal synes rå østers er herlig. Ole Henrik Nissen-Lie/Norsk Maritimt Forlag AS Verdens beste råvarer under kjølen Noen av de dyreste delikatessene på franske restauranter finner du i fjæra langs hele kysten. Å plukke skjell kan bli en av sommerens familieaktiviteter for båtfolket. Ole Henrik Nissen-Lie Publisert 21.03.2018 - 13:10 Sist oppdatert 25.06.2018 - 16:23 Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post For å lese denne saken må du være abonnent Allerede abonnent? Logg inn her Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud: Digitalt månedsabonnement 99,- pr. måned BESTILL HER Digitaltårsabonnement 699,- pr. år BESTILL HER GullabonnementBlad og digital 949,- pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner BESTILL HER Allerede abonnent? Logg inn her Gå til Min side ✕ gjør-det-selv vin sjømat mat hjerteskjell helena neraal havner og farvann Østers båtliv blåskjell vå