GRUNT VANN: Helena Neraal finner både østers og hjerteskjell på sandbunn helt inne ved stranden.Ole Henrik Nissen-Lie/Norsk Maritimt Forlag AS
FRUITS DE MER: Hjerteskjell, østers og blåskjell er frukter fra sjøen som du kan plukke ved å vasse i vannet.Ole Henrik Nissen-Lie/Norsk Maritimt Forlag AS
LAGRING: Sank skjellene i en bøtte med litt vann. Der kan de holde seg i mange dager.Ole Henrik Nissen-Lie/Norsk Maritimt Forlag AS
ENKELT: Østers sanker du i fjæra. Skjellene åpnes med en kniv og er serveringsklare. Ole Henrik Nissen-Lie/Norsk Maritimt Forlag AS
GLEDE: Kokebokforfatter og restaurantinnehaver Helena Neraal synes rå østers er herlig. Ole Henrik Nissen-Lie/Norsk Maritimt Forlag AS
Verdens beste råvarer under kjølen
Noen av de dyreste delikatessene på franske restauranter finner du i fjæra langs hele kysten. Å plukke skjell kan bli en av sommerens familieaktiviteter for båtfolket.