Tema: Styggværsbåter - Jeanneau Merry Fisher 85

God værmelding for drittværsbåter

Sommer og sol! Men det er jo ikke alltid slik i Norge. Båtfolket er blant de første som merker det når sommeren ikke blir slik den «alltid var i barndommen». Vi sørpå får kanskje lære litt av nordlendingene og vestlendingene. De har alltid tatt høyde for at vær og vind er noe du lever med, og ikke for. De selger meget godt for tiden. Stadig flere ønsker seg båter hvor du står beskyttet mot vær og vind. Derfor har vi i Båtliv tatt for oss noen skikkelig gode drittværsbåter. Slike som tåler å stå ute om natten, og som kan gi ly for det meste, men likevel gi oss den gode følelsen det er å være i ett med havet.

Publisert Sist oppdatert

Jeanneau Merry Fischer 855 er garantert en båt som vil få konkurrentene til å skjelve i buksene. Nå blir det ikke billigere, eller – for å si det litt annerledes – går det an å lage kvalitetsbåter billigere enn dette? Med en startpris på 690 000, vel å merke ribbet for utstyr og nærmest naken, men med standardmotor på 200 hk kommer man seg fint på sjøen. Varmt vann, elektronikk, vinsjer og baugpropell er da ikke inkludert. Ønsker du alt utstyret montert, og en større motor, blir prisen cirka 790 000. Ifølge importøren skal båten likevel gjøre cirka 30 knop med en 200 hk motor. Det vil si behagelig marsjfart på rundt 20 knop.

Ved første øyekast under inspeksjonen på land ser skroget ganske lettdrevet ut, og brede bære-/glideflater (chine) starter ganske langt fremme. Vi tror likevel ikke den er ubehagelig i sjøen, slik noen fransk-polske skrog kan være. Gode steglister og grei V-bunn helt akter vil nok her kunne gjøre prestasjonene bedre. På tide å få båten på vannet!

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER