Prøvekjørt - TG Alfa & SeaStar 720

Finske problemløsere

Nauvo, Finland: Våre finske venner har en suveren evne til å finne løsninger som svært ofte både fungerer meget godt og som gjerne danner skole.I stedet for å klemme inn alle mulige tur- og overnattingsfunksjoner i sin nye walkaroundmodell, har TG Boats rendyrket flaggskipet som en rask skyssbåt for tøffe forhold. I motsetning til TG har SeaStar beholdt «gjennomgangsløsingen» på alle sine modeller, og nye 720 følger dermed opp en like trofast nasjonal byggetradisjonsom TG med sin «walkaround». Begge båtene ble prøvekjørt under bransjemessen Finnboat 2010. Det var godt vær på testdagen, så «sjøprøvene» måtte utføres ved å låne grov hekksjø fra de store båtene som også krysset i skjærgården utenfor Åbo.

Publisert Sist oppdatert

Ulike «styrehusbåter» har vært en blå-hvit spesialitet i flere tiår, likevel klarer produsentene stadig vekk å finne nye, interessante variasjoner over temaet.

De to relativt ferske modellene TG Alfa og SeaStar 720 er gode eksempler på dette. Båtene er nesten like store, begge drives av påhengsmotorer, begge har flotte sjøegenskaper, de har bortimot de samme fartsressursene og de samme bruksområdene: å fungere året rundt som raske skyss- og transportbåter. Ut fra disse felles grunnidéene har fabrikkene likevel skapt to totalt ulike båter.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER