Crescent Allure 21

Billig & bra

Svensk produsent og polsk støp gjør Crescent Allure til en ekte europeer. Nå ønsker svenske Cremo at snekkelandet Norge skal melde seg inn i det god selskap og få øynene opp for billigbåten deres.

Publisert Sist oppdatert

Den ser unektelig flott ut, der den ligger og duver i båsen. Den kraftige trosserellingen gir den et litt eksklusivt preg, selv om dette er testens desidert billigste båt. 220.000 kroner må du ut med for testbåten, inkludert motor.

Du skjønner raskt at noe er anner- ledes med denne båten, sammenlignet med Skager og Polar. Hvor er motorkassen? Båten virker jo så stor og åpen innvendig, selv om den er en god fot kortere enn de andre. Svaret får man straks man åpner ei stor luke på hekken. Der sitter svaret i form av en 20 hk firetakt utenbordsmotor. Enkelt og greit, og lett tilgjengelig. Her ser alt likt ut med land-stedbåtene vi er vant til, og ryker det en styrekabel eller en bensinkobling, ja så er alt standard dusinvare og kan skaffes på nærmeste brygge. En innvending har vi likevel. Det ville ikke koste mange hundre kronene å få lagt inn litt isolasjonsmateriale i motorboksen. Dette vil gjøre den mer stillegående, og til en vinner i skjærgården når det kommer til bråk. Snekkelyden er definitivt borte fra de moderne snekkene uansett.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER