Prøvekjørt - Skibsplast 685

Ny klassiker født på Evje

Skibsplast blir nærmest en inkarnasjon av det norske båtlivet – enkel, trygg og praktisk kvalitet blottet for stæsj og jåleri. Spørsmålet er om nykommeren 685 også holder seg innenfor en slik ramme. Konklusjonen er klar: Skibsplast har satt nok et klassikeremne til verden. 

Publisert Sist oppdatert

Skibsplast er en av de få båtbyggerne som ikke for en hver pris må lage båter som sklir rett inn i den maritime designmoteverdenen. For Skibsplast er det viktigere hvordan båten fungerer for brukeren, og at de som kjøper en Skibsplast kan oppleve mer av båtlivet enn å bli beundret i gjestehavnen på Aker Brygge. Hvem som ser best ut – debutanten 685 eller det gamle idolet 655 er et spørsmål om smak og behag. Ingen av båtene vekker oppsikt, men jeg vet av erfaring at 655 er en innholdsrik og sjøsterk båt tatt i betraktning at de ytre dimensjonene ikke er overveldende.

Under vannlinjen har nykommeren mye til felles med den gamle stjernen. Begge er også beregnet for utenbordsmotor. 655 har en slektning 660, som har hekkaggregat, og et studium av hekken til 685 tyder på at også denne båten blir å få med drev om ikke så alt for lenge.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER