PRØVEKJØRT - Wiking 25 Coupé

Fleksibel helårsbåt med nytt skrog

Konseptet er ganske interessant: Helårsbåt med planende skrog og turbodiesel. Fleksibel innredning kan også føres opp. Med nytt skrog bør Wiking 25 Coupé med i vurderingen om du jakter på en helårsbåt med bra fart og gunstig drivstofforbruk.

Publisert Sist oppdatert

Den eldre modellen ble hovedsakelig levert med innenbordsmotor og strak aksling. Båten vi prøvekjørte har et nytt, planende skrog og i motorrommet satt Mercruisers 116-hesters turbodiesel med hekkaggregat. Det gir båten en toppfart på 25 knop og en rask cruisingfart på 20 – 22 knop. Med motorens hyggelige dieselforbruk, betyr det at båten egner seg ypperlig som transportbåt det meste av året. Her kan man sitte med varmeapparatet på og komme seg raskt fra A til B for beskjedne driftsutgifter.

Båten har også andre egenskaper. Under dekk forut er det en liten kabin med V-køyer. I babord side i dekksalongen er det en liten dinette for fire, som kan konverteres til en litt smal dobbelkøye. Altså fire køyeplasser om man legger godviljen til. Skipperstolen sitter på toppen av et lite, men funksjonelt pantry. Det er takluke og skyvevinduer i siden. Hele skottet ved siden av dekksalongdøra kan slås ned, og da blir båten ganske luftig også på varme sommerdager. Smart nok. Akterdekket er selvlensende. I bakkant av hytta er det utvendig styreposisjon. Cockpiten er velegnet til fiske og dykking. Det er to benker i teak på hver side av motorkassa, og med puter på plass får man en helt ok sittegruppe.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER