Seks RIBer

Båtene ble testet i Santa Pola i Spania, i samarbeid med svenske «Vi båtägare» og danske «Bådmagasinet».

Test: RIBene kommer!

Rundt om i verden har salget av RIBer hatt en eksplosiv økning, og interessen for gummibåter med fast skrog vokser også her til lands. Vi har testet seks markedsledende modeller i Santa Pola i Spania. Valiant 570 T, Zodiac Pro Open 550, Bombard Explorer 530 SB II, Valiant D 300, Zodiac 310 RIB, Bombard AX 500.

Publisert Sist oppdatert

RIBene, eller «Rigid Inflatable Boats», er unektelig noe for seg selv. Du kan si hva du vil om utseendet, men sikrere båter finner du ikke, for med de store gummipongtongene er disse båtene intet mindre enn hurtiggående redningsflåter. Nettopp derfor benyttes båttypen mye i profesjonell sammenheng, som redningsbåter, MOB-båter (mann-over-bord), militærbåter og i offshorevirksomhet. Skal du ha noe som tåler en støyt, er RIB svaret.

Det er etter hvert mange leverandører på markedet. Zodiac og Avon har alltid vært der. Zodiac kan det meste om oppblåsbare båter og er verdens største produsent i denne kategorien. Bombard og Valiant har også vokst seg store, og stadig flere aktører kommer nå på banen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER