Minor 34 WR

Motorbilde

En buss på havet

Finske Minor er kjent for sine robuste arbeidsbåter, men verftets nye flaggskip faller noe utenfor denne gruppen: Den er en stor, komfortabel og kostbar turbåt med noen få barnesykdommer. Tre av Båtlivs medarbeidere langtidstestet Minor 34 WR sist sommer.

Publisert Sist oppdatert

Mange Minor-eiere undrer seg nok når de ser den nye 34 WR. Båten er på langt nær så «boksete» som de rundt 20 foregående modellene, og betraktelig større. Styrehuset har en aerodynamisk form, og den imiterte klinken i fribordet er borte. At båten er penere er det liten tvil om – men er den like praktisk anlagt som de mindre modellene?

Svaret er nok nei. Denne båten faller på mange måter mellom to stoler, mye fordi den rett og slett er for luksuriøs for å være fiskebåt, og i manges øyne for røff utseendemessig til familiebåt å være. Men så snart man har trukket Minor 34 WR ut av «arbeidsbåt-båsen», og blitt vant til båtens utseende, er det lettere å verdsette dens kvaliteter som en romslig og komfortabel turbåt. At båten blir solgt som både ambulanse- og taxibåt har vi ingen problemer med å forstå. Et lite image-skifte må nok likevel til dersom Minor 34 WR skal nå ut til et stort publikum av fritidsbåtbrukere, som nok også er meningen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER