Yamarin 6210

Leken og lekker finne

Yamarin har krysset en skjærgårdsjeep med en «Walk-Around» modell, og fått den splitter nye 6210: En elegant landstedbåt med meget bra sjøegenskaper. Vi prøvekjørte prototypen i den finske skjærgården.

Publisert Sist oppdatert

Det aller meste i denne båten er upåklagelig. Så enkelt kan det sies. Baken sitter som støpt fast i førerstolen, det sportslige rattet ligger godt i hendene, og gasspaken er innen behagelig rekkevidde. Vindskjermen strekker bak førerstolene på hver side, og føttene får bred støtte i en 45 graders helling i dørken. Yamarin 6210 forbereder oss på riktig rufsete kjøring, kort sagt.

Førsteinntrykket i sjøen gjør meg trygg, en følelse som bare styrkes etter hvert som de store bølgene forseres: Myke landinger, fint krengningsmønster, stødig. 6210 griper tak i sjøen, men tar ikke fra deg kontrollen et øyeblikk. Ingen hugging, ingen overstyring, og ingen store slag. Med 200 HK Yamaha på hekken er akselerasjonen betydelig, og planingsterskelen så lav at den knapt merkes. Vi logger båten til 49 knop på fullt utslag. Dette er sportslig, meget sportslig!

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER