VRENGEN MARITIME: Jørn Hennig, Pål Bustad og Bjørn Ragnar Lier.

Åpnet tusen kvadratmeter båtbutikk

Tønsberg-regionen har fått større tetthet av båtbutikker. Vrengen Maritime åpnet i går lokaler med til 17 utstilte båter innendørs.

Publisert Sist oppdatert

Fra før har Vrengen Maritime en marina på Vrengensundet på Tjøme. Der har de truffet godt hyttefolket, som det er mange av i dette området.

– Har lyst mange år til å komme til Tønsberg, og nå var tiden inne, sier Jørn daglig leder Hennig hos Vrengen Maritime.

– Og med disse lokalene får vi anledning til å vise alle båtene våre, supplerer kollega Bjørn Ragnar Lier.

17 båter: Nordkapp, Zodiac og Sting vises i de nye lokalene.

Flere samlet

Med etableringen av butikken i Tønsberg blir det også en nærhet til andre båtforhandlere. Bare et par minutter med bil unna er Herholdt Andersen, og er man villig til å kjøre litt utenfor byen, er det ikke langt til Vestfold Maritim, som også har en stor innendørs båtutstilling. Både Herholdt Andersen, Memo og Vestfold Maritim er forhandler for Yamaha, men forskjellige båter. Vrengen Maritime er forhandler for Evinrude, og har dermed modellene som selges fra denne leverandøren på hekken, som Nordkapp, Sting og Zodiac.

– Litt konkurranse er jo sunt. Fra kundens ståsted blir det lettere å forholde seg til Tønsberg som et sted der du kan kjøpe båt. Og det blir lettere å orientere seg med mulighet for å besøke flere butikker, sier Pål Bustad. Han er blitt butikksjef i den nye avdelingen, etter 18 år i Frydenbø, som blant annet er importør av Evinrude.

– Jeg har snakket med den del i dag, og de er så glad for at det kommer ordentlig båtbutikk. Jeg får tilbakemelding om at det er langt å kjøre de siste 20 minuttene inn til Tjøme. Og det blir jo litt ekstra om man for eksempel kommer fra Sandefjord, sier Hennig.

Korona-stille

Vrengen Maritime har fått et av landets største utstillinger av Nordkapp, og klart den største Zodiac-utstillingen. I tillegg til de 17 båtene som står inne, regner de med å få plass til ytterlgiere to-tre båter. I tillegg blir det noen båter utenfor. I anledning av åpningen er også Nordkapp Gran Coupe 905 på plass, sammen med tre andre båter. Båtmagasinet får opplyst at utenfor blir det mulighet for å vise 15-20 båter.

Samme dag som åpningen av de nye lokalene gikk myndighetene ut med nye korona-tiltak. Ved inngangen står antibac, og selve åpningsfesten er avlyst. Noen få går rundt og ser seg rundt i lokalene, og det store samtaleemnet er korona.

Vi har ingen grense foreløpig hvor mange vi kan slippe inn i butikken, men kommer det begrensinger og vil følge kommunelegens anbefalinger. Store folkemengder har ikke akkurat vært noe problem på åpningsdagen, sier Hennig utenfor inngangen.