Test: Beneteau Swift Trawler 30

Beneteau Swift Trawler 30
SMART: Et nedfellbart fotbrett gir god fotstøtte når man sitter og kjører.
STORT LASTEROM: En stor luke i akterdekket gir adkomst til et meget romslig lasterom. Her finnes arrangement for nødstyring.
EKSTRA SITTEPLASSER: To slike puffer kan trekkes ut og gir en ekstra sitteplass uten ryggstøtte i hver ende av bordet.
TRANGT: Køyene i gjestelugaren på babord side egner seg best for barn eller svært slanke personer.
SIDEDEKK: Et kjennetegn ved trawlere, og praktisk løst med port i skansekledningen.
TRANGT: Idéen med flush dørk fra salong til badeplattform er god, men selv når portene er åpne og leideren til flybridge felt inn, er det begrenset plass til stoler og bord på akterdekket.
IKKE OPTIMAL: Det er tilsynelatende mye plass i byssa, men disponeringen av skuffer og skap kunne enkelt vært bedre.

God plass - dårlig utnyttet

En funksjonell "langdistanse-cruiser" (en turbåt på godt norsk), forutsetter god plassutnyttelse, gjennomtenkte og funksjonelle løsninger skreddersydd for farvann og formål. Beneteau Swift Trawler 30 innfrir ikke forventningene.

Publisert Sist oppdatert

Den franske Beneteau-gruppen har utallige modeller i sin store portefølje. Blant dem er trawler-serien Swift Trawler med modeller fra 30 til 50 fot. Den nylig lanserte 30-foteren som vi har testet her, ble lansert i 2016, og plasserer seg prismessig direkte i konkurranse med båter som Marex 310 og Nimbus 310 Coupé. Sammenligner man Swift 30 med andre trawlere, er 30-foteren fra Beneteau både romslig og prisgunstig. Men den bærer også preg av å være et industriprodukt designet og bygget med stort produksjonsvolum og lav pris for øyet. Selve konseptet er lett å like, med bredt sidedekk på styrbord side, stor flybridge og en romslig dekkssalong med ekstremt godt utsyn takket være enorme glassflater. Men ved bruk får man raskt følelsen av at produktutviklingen ble avsluttet før man kom helt i mål. Den kunne med enkle grep ha vært så mye bedre tilpasset formålet som langturbåt for en familie.

Sjøegenskaper

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER