Beneteau stanser produksjonen i Frankrike og Italia

Stanser båtproduksjonen

Dufour og Beneteau stanser eller reduserer nå produksjonen på grunn av Korona-situasjonen, mens Hanse produserer for fullt.

Publisert Sist oppdatert

Fountain Pajot stenger nå båtproduksjonen, men opprettholder salg og service, får Båtmagasinet opplyst i en pressemelding. Det franske selskapet har de senere årene hatt stor suksess med å bygge katamaraner, og har kjøpt seilbåtprodusenten Dufour. –Alle bestillinger vil bli levert, men på et senere tidspunkt. Vi håper å komme tilbake i normal drift så fort som mulig, men følger myndighetenes anbefalinger, skriver selskapet i pressemeldingen.

Også den franske giganten Groupe Beneteau innstiller nå deler av produksjonen. Groupe Beneteau er verdens største båtprodusent med merker som Jeanneau, Beneteau, Monte Carlo Yachts, CNB, Delphia, Lagoon, Prestige, Wellcraft og Glastron, for å nevne de mest kjente. Konsernet har besluttet å midlertidig innstille produksjonen i Frankrike og Italia, mens produksjonen i Polen og USA nå går på et lavere tempo enn normalt. I Polen produseres mange av de populære utenbordsbåtene i Norge, som Jeanneau Merry Fisher og Cap Camerat, Beneteau Flyer og Barracuda. Groupe Beneteau er notert på børsen i Paris, og aksjekursen falt med 50 prosent i starten av denne uken, men har senere tatt seg litt opp, melder IBI News.

Ferieliv på sjøen

Hos tyske Hanse Yachts går produksjonen derimot for fullt. Den store tyske produsenten med merker som Hanse, Moody, Dehler, Sealine, Fjord og Privilege melder om nye rekorder i antall produserte båter. –Vi holder hjulene i gang, og kan levere båter, uttaler CEO Dr. Jens Gerhardt i en pressemelding. Hos Hanse Yachts jobber administrasjon og ledelse hjemme, mens bare båtbyggerne går på jobb. Ifølge Hanse-ledelsen foregår produksjonen i en tynt befolket del av Tyskland som foreløpig er lite berørt av koronapandemien.

–På sjøen kan familier holde seg unna smittekilder, og samtidig nyte det gode ferielivet, sier Dr. Gerhardt.