Se bildespesial av Beneteau Antares 7, QuickSilver 805 Open og Wellcraft 302

Beneteau Antares 7
Beneteau Antares 7
Beneteau Antares 7
QuickSilver 805 Open
QuickSilver 805 Open
Wellcraft 302
Wellcraft 302

Tre aktuelle båter for hobbyfiske

Vi har tatt en titt på Beneteau Antares 7, QuickSilver 805 Open og Wellcraft 302. Alle tre henvender seg til fiskeentusiaster, men i helt ulike prisklasser.

Publisert Sist oppdatert

Før jul lanserte Beneteau nye Antares 7 på båtutstillingen i Paris. Dette er en bakveggbåt på snaue 25 fot når badeplattformen medregnes, og med stangholdere på taket.

BAKVEGG: Antares 7 er en hobbyfiskebåt med overnattingsmulighet.

Antares 7 er en fiskebåt med overnattingsmulighet. Båten har innvendig salong med plass til tre-fire rundt bordet, en liten vask og kokebluss, og under fordekket er det dobbeltkøye og toalett. Den utstilt båten hadde en 200 hk Suzuki på hekken, og kostet 105 148 euro med fransk moms, så den vil nok koste litt over 1,1 million kroner i Norge med dagens eurokurs.

I Norge forhandles Beneteau Antares gjennom Suzuki-nettverket til Erling Sande AS.

QuickSilver 805 Open

RIMELIGERE: QuickSilver 805 Open

En god del rimeligere i pris er QuickSilver 805 Open, som er en mer utpreget hobbyfiskebåt, men også denne med mulighet for overnatting. Det er et lite krypinn med toalett fra styrekonsollen, men ellers er dette en åpen båt med rikelig med sitteplasser forut og akter, og en høy skansekledning som gjør at båten føles trygg å fiske fra. Det er stangholdere på biminitoppen, og vask og kum for fisken. Denne var utstilt med en 225 hk Mercury til 64 800 euro, altså rundt 700 000 kroner i Norge. QuickSiler produseres av Brunswick og forhandles gjennom nettverket til Marine Power (Mercury).

Wellcraft 302

DYR: Wellcraft 302 er en solid og dyr båt for hobbyfiske

Amerikanske Wellcraft 302 er større og i en helt annen prisklasse enn de to andre. Her snakker vi om en tung og solid 30-foter som kan ha to 400 hester Yamaha på hekken. Utstilt båt var utstyrt med to 200 hestere, og kostet hele 350 000 euro, altså godt over 3,5 millioner norske kroner. Også Wellcraft er nå en del av franske Group Beneteau, men båtene bygges i USA med amerikansk tyngde og kvalitet. Førsteinntrykket er en solid og forseggjort båt med kjøleboks, agnkum og krokskuffer. Den virker veldig god og sikker å bevege seg rundt i.

Se videoinnslag om de tre båtene, hentet fra BMTV:

.