TEST - ASKELADDEN P70 VS P66

BRUKSBÅT: P70 Pilothouse har blitt en gjennomarbeidet, praktisk fiske- og transportbåt med gode sjøgenskaper.
SAMME LØSNING: Arrangementet akter på P66 som på bildet er videreført, og sløyebord er tilgjengelig ekstrautstyr også på P70.
PLEKSIGLASS: Den utgående modellen P66 hadde delvis vinduer i pleksiglass, et materiale som blir matt med årene.
GANSKE LIKT: Spesielt designet på de nedfellbare sidebenkene er en vesentlig forbedring på P70 sammenlignet med den eldre P66 som vist på bildet.
BENK: Vesentlig mindre takluke i P66 og trangere styrhus i denne versjonen med bysse og hengslet benkeløsning på babord side.
FORBEDRING: Mye har skjedd i løpet av 12 år med tanke på utstyr og utforming når man sammenligner denne førerplassen i P66 med den i nye P70.
LITE ETTERSPURT: Byssemodulen er fortsatt tilgjengelig som her i P66, men man får vesentlig bedre plass i styrhuset og ikke minst ståmulighet ved rattet uten.
Askeladden P66 Pilothouse

Test av hobbyfiskebåtene Askeladden P66 og P70

Det har gått tolv år siden Askeladden lanserte sin P66 Pilothouse, som ble en umiddelbar suksess. Denne våren erstattes den gamle traveren med en helt ny hobbyfiskebåt – som er en vesentlig forbedret utgave av forgjengeren.

Publisert Sist oppdatert

Rundt 2010 var det et oppsving i markedet for hobbyfiskebåter. Dette segmentet hadde frem til da helt vært dominert av aktører som Quicksilver og Arvor basert på konsepter inspirert av de franske tradisjonsbåtene «pêsce promenade». Disse båtene var velegnet også for hobbyfiskesegmentet og brukere som trengte rimelige transportbåter i skjærgården. Dette fikk norske og nordiske produsenter til å lage sine egne versjoner tilpasset farvannene i Skandinavia.

I 2010 lanserte Askeladden sin P66 Pilothouse, som var den første båten i det som skulle bli en lang rekke styrhusbåter fra båtprodusenten. I år, tolv år senere, får «stammoderen» til Askeladdens styrhusbåter en arvtaker i form av P70 Pilothouse som ble lansert i januar i år. Selv om layouten i stor grad er beholdt, har tolv års erfaring med ett og samme produkt ført til en rekke forbedringer.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER