Sammenligningstest: HR 555 BR mot Bella 550 BR

HR 555 BR mot Bella 550 BR – To smarte førstegangsvalg

En bowrider på 5,5 meter er en ypperlig førstegangsbåt. Den kombinerer mange sitteplasser, bra beskyttelse bak vindskjermen og er lett å bevege seg i. Vi har satt nye HR 555 BR fra Sverige på prøve mot finske Bella 550 BR, som har to år på kjølen.

Publisert Sist oppdatert

Bowrideren er et båtkonsept som har eksistert i mange år. Etterspørselen har gjennom årene vekslet mellom bowridere med åpent fordekk og daycruisere med en liten lugar under fordekket. Men erfaringsmessig må båten helst være opp mot 6,5 meter før daycruiser-konseptet begynner å bli velfungerende. Bowrideren er derfor et ypperlig kompromiss, og tilbyr som oftest god beskyttelse bak vindskjermen samtidig som det åpne fordekket gir lite «dødplass» og god bevegelighet ombord. Mange nye BR-modeller har et riktig komfortabelt interiør med mange sitteplasser. Fordelingen av sitteplasser foran og bak vindskjermen varierer fra modell til modell. Avdelingen forut er en typisk «godværsplass», og i senere år har vi sett at flere produsenter har viet plassen foran vindskjermen til oppbevaring og forenklet ombord- og ilandstigning. Resultatet er større komfort i den aktre delen av båten.

Båter i størrelsen mellom fem og seks meter er veldig aktuelle for førstegangskjøpere. Dette produktsegmentet fikk også et oppsving under pandemien, nettopp fordi både størrelse og pris gjør båtene aktuelle for mange. To bra alternativer i denne klassen er den helt nye HR 555 BR og den litt eldre Bella 550 BR. Begge er bowridere som fungerer bra med moderate motorstørrelser på rundt 115 hester og som dermed går økonomisk også i planende hastigheter.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER