Bavaria stiller ut på Boot, men en rekke kjente produsenter skal ha trukket seg fra verdens største innendørs båtutstilling.

Boot 2022 arrangeres med færre utstillere

Verdens største innendørs båtutstilling, Boot i Düsseldorf, skal gå som planlagt dersom myndighetene tillater dette i januar. En rekke kjente utstillere har likevel trukket seg.

Publisert Sist oppdatert

Neste Boot Düsseldorf går av stabelen fra 22. til 30. januar 2022, har arrangørene bekreftet i dag.

Messe Düsseldorf har tatt beslutningen i samarbeid med myndighetene i delstaten Nordrhein-Westfalen i Tyskland. Kun besøkende med koronapass får adgang til utstillingen, og da med påbud om munnbind.

–Messe Düsseldorf har et ansvar overfor både utstillerne og det store vannsportmiljøet for å avholde Boot 2022 som planlagt, sier administrerende direktør Wolfram Diener i en pressemelding. Han mener sier at messehallene er utstyrt med et ventilasjonssystem og hygieneprogram som vil gjøre Boot til en trygg messeopplevelse.

Princess, Sunseeker, Sea Ray International, Bavaria Yachtbau og Hallberg Rassy er blant utstillerne som har bekreftet sin deltagelse, mens en rekke andre båtprodusenter nå melder avbud. Blant dem som velger å bli hjemme er den store tyske aktøren Hanse Yachts med merkene Dehler, Moody, Fjord, Sealine og Ryck. Ifølge Die Yacht har også ledende franske verft som Beneteau og Jeanneau, Dufour og Fountain Pajot, Solaris, Grand Soleil, Pardo, Italia Yachts og Nautor Swan kansellert sin deltagelse. Fra før av er det kjent at også danske X-Yachts har trukket seg fra utstillingen på grunn av den nye smittesituasjonen.

–At noen produsenter av luksus-, seilyacht- og motorbåter ikke deltar er beklagelig og objektivt sett uforståelig for Messe Düsseldorf, kommenterer prosjektdirektør for Boot 2022, Petros Michelidakis.

Samtidig tas det forbehold om at messen kan bli kansellert av delstatsmyndighetene om smittevernsituasjonen med omikron forverrer seg.