Båtutstillinger

KANSELLERT: Sjøen for Alle er avlyst, og Boot er flyttet til april i påvente av lettelse i smittevernet

Sjøen for Alle avlyst

Nylig ble det besluttet å kansellere utstillingen Sjøen for Alle på Lillestrøm, mens Boot er utsatt til april.

Publisert Sist oppdatert

Mange har gledet seg til å gå på båtmesser igjen, men fortsatt er koronasituasjonen slik at de store messene avlyses eller utsettes.

Boot i Düsseldorf er utsatt til 17 til 25. april i påvente av lettelse i smittevernstiltakene i Europa*. Flere tradisjonelle utstillere som Båtmagasinet har snakket med, sier at tidspunktet passer dårlig da dette er tid for klargjøring og overlevering av båter til kunder.

Norges Varemesse besluttet nylig formelt å avlyse årets Sjøen for Alle på Lillestrøm, som tradisjonelt arrangeres i midten av mars.

–Norboat synes dette er kjedelig, da bransjen også i år mister en flott arena for salg av båter, motorer og utstyr, i tillegg til å fremme båt og båtliv, men på grunn av situasjonen har vi full forståelse for avgjørelsen, heter det i en uttalelse fra bransjeorganisasjonen.

Finske Vene Båt er Nordens største båtutstilling målt i antall besøkende, men denne gangen blir det kun en digital variant av den finske stormessen.

Også Sjøen for Alle jobber med digitale alternativer til den avlyste messen. Allt för Sjön-utstillingen, som normalt går i mars i Stockholm, blir nå lansert i form av en app med lanseringer, artikler og eventkalender.

*SISTE OPPDATERT 21.1: Boot er i dag besluttet avlyst i 2021. Neste Boot blir 22-30. januar 2022.