Førsteinntrykk: Bavaria E40

SAKTE FART: Bavaria E40 er en ren deplasementsbåt som trives best i hastigheter under 10 knop.
SVAKHETER: Motorrommet har visse svakheter. Blant annet er hverken innfestingen av tanker eller batteriplassering tilfredsstillende. Det mangler også beskyttelse rundt propellakselen.
ROMSLIG: Den største av akterlugarene befinner seg på styrbord side.
SOLDEKK: Akterdekket er sosialt med fast L-sofa på styrbord side og en sittebenk på babord.
PANORAMA: Enorme vindusflater og spenstig førerposisjon gjør E40 til en drøm for de som vil være sosiale og nyte utsikten samtidig.
INKLUDERENDE: E40 har en meget innholdsrik bysse i salongen, med god passasje mellom benken og sittegruppen.
UTFELLBAR: Badeplattformen felles ut som på en moderne seilbåt. Det forundrer oss at plattformen ikke har samme bredde som skroget.

Med hvilepuls på kjøpet

Bavaria kullkaster gamle tanker om hvordan en båt skal være. De gjør det med finesse. Et båtliv i sakte fart stiller andre krav til plass og komfort. Bavaria E40 tilbyr begge deler og man for hvilepuls på kjøpet.

Publisert Sist oppdatert

Det har vært knyttet store forventninger til Bavarias overraskende konsept E40. Den tyske produsenten har tradisjonelt utelukkende produsert planende motorbåter med drevinstallasjon, inntil den første deplasementsbåten E40 kom på sjøen i vår. At det store, tyske Bavaria-konsernet lanserer en ren deplasementsbåt med kjøl og strak aksel med en liten motor som fremdriftskilde, er spennende nok i seg selv. Men også dekkslayout åpner for nye perspektiver på fremtidens båtbruk. E40 kommer både i en coupé-versjon og med flybridge. Vi har kjørt den førstnevnte, som umiddelbart får en til å senke skuldrene når man legger avgårde.

Elementer fra seil

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER