TEST AV BAUG 21

Test av Baug 21 – Tøff, norsk skjærgårdsjeep

SE VIDEO: En solid gruppe maritim kompetanse i Måløy slipper i høst nyheten Baug Tjueen. Skjærgårdsjeepen på 21 fot lanseres samtidig med at båttypen ser ut til å få en viss renessanse, og Baug er en sterk konkurrent i sin nisje.

Publisert Sist oppdatert

På 1960- og 1970-tallet var knoppskyting og nyetableringer et ganske vanlig fenomen blant norske båtprodusenter. Nye båtmerker steg og dalte på himmelen gjennom flere tiår. Etter 2010 har trenden gått tydelig i én retning: Produsenter legger ned eller flytter utenlands. Derfor hører det til sjeldenhetene at en nyetablert, norsk fritidsbåtprodusent lanserer et nytt båtmerke i 2022. Under den første nasjonale, flytende båtmessa på to år, viste det Måløy-baserte selskapet Baug Boats AS sin debutmodell, nemlig Baug Tjueen. Båtmagasinet omtalte prosjektet første gang i 2021, og et drøyt år senere er den første produksjonsmodellen sjøsatt.

Det er et nystartet selskap med dype røtter i det sterke maritime miljøet i Deknepollen sør for Måløy som står bak utvikling og produksjon. Seatechonology AS, som eier datterselskapet BAUG Boats AS, foruten Easyform AS og Måløy Verft AS, har betydelig kompetanse i hele verdikjeden fra design til testing og produksjon av ulike maritime løsninger.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER