Salon Nautic 2021

Båtbransjen svikter Paris

Båtmessen Salon Nautic går av stabelen denne uka. Publikum kommer, men det er få båter å se på årets utstilling.

Publisert Sist oppdatert

De store franske produsentene Beneteau og Jeanneau er til stede med noen nyheter. Også Parker, Sea Ray, Quicksilver og en håndfull andre motorbåter er å finne på Frankrikes største innendørs båtutstilling, som ellers preges av badestamper, biler, klær og til og med perler og smykker.

Tidligere år har flere store haller vært fylt med båter. I år utgjør selve båtutstillingen kun halvparten av én hall. Ellers er det havner og charterdestinasjoner som preger hovedhallen på Salon Nautic.

Kolleger i fransk båtpresse frykter at Paris-utstillingen vil gå samme vei som London Boat Show, som til slutt ble avviklet etter langvarig nedgang i utstillere og besøkende. Det er ingen tvil om at koronasituasjonen er hovedforklaringen på årets amputerte messe, men også i årene før pandemien opplevede Salon Nautic nedgang.

Det har lenge vært snakk om å flytte utstillingen ut av Paris sentrum, hvor det er både dyrt og krevende å stille ut båter, men arrangørene har så langt ikke våget å bryte tradisjonen med førjulsmesse i hovedstaden.