Stein Harald Jørgensen hos Erling Sande AS.

Krever pengene tilbake

Bransjen vil ha forskuddsbetaling til Sjøen for alle tilbakebetalt nå som utstillingen er avlyst.

Publisert Sist oppdatert

–Vi må få dekket forskuddsbetalingen til standleie på Sjøen for alle fra Norges Varemesse, sier salgs- og markedsdirektør Stein Harald Jørgensen hos Suzuki-importør Erling Sande AS. Båtbransjen har forhåndsbetalt millionbeløp til en utstilling som nå blir avlyst på grunn av smittefaren knyttet til Korona-viruset.

Prosjektleder Per Sårheim i Norges Varemesse opplyser at selskapet taper betydelige beløp på avlysningen. Foreløpig har ikke utstillerne fått noen klar beskjed om økonomiske konsekvenser av avlysningen. Båtmagasinet har fått beskjed fra adm. Direktør Gunn Helene Hagen om at det vil bli gitt informasjon i løpet av dagen.

Aktiviteter

Stein Harald Jørgensen sier til Båtmagasinet at det kan bli aktuelt å gjøre aktiviteter i samarbeid med forhandlerne nå som Sjøen for alle er avlyst. Han støtter Norges Varemesses beslutning om å avlyse årets utstilling, og er glad for at beskjeden kom før riggingen startet.

Erling Sande selger 35-40 båter båter årlig på Sjøen for alle, men Jørgensen anslår at kun fem salg dreier seg om impulskjøp knyttet til selve messebesøket. –Messen gir båtlivet oppmerksomhet hvert år, men har ikke så stor betydning for salget, sier Jørgensen.

I Stockholm pågår nå utstillingen Alt for Sjøen, og Båtmagasinet får beskjed fra utstillere der om at utstillingen er dårlig besøkt. Heitmann Marin sendte i dag ut en pressemelding om at de kansellerer sitt planlagte arrangement neste helg, men at de holder dørene åpne for kunder som vil besøke dem.