Norges Varemesse kan tape titalls millioner

Kansellerte utstillinger kan påføre Norges Varemesse et tap på flere titalls millioner kroner. Selskapet vil informere om økonomiske konsekvenser senere i dag.

Publisert Sist oppdatert

Oppdatert kl 12:40

I går kom meldingen om at Norges Varemesse kansellerer Sjøen for alle, men også Camp Villmark, Hagemessen og en rekke andre utstillinger og konferanser ryker de nærmeste to månedene.

Mange av utstillerne har forhåndsbetalt leie av utstillingsplass. Ifølge prosjektleder for Sjøen for alle, Per Sårheim, dreier det seg om flere titalls millioner kroner* som er forhåndsbetalt. Han sier at Norges Varemesse i løpet av dagen vil informere om hvordan økonomien vil bli håndtert.

–Norges Varemesse er ikke forsikret mot denne typen hendelser, men vi ønsker å gjøre dette på en ryddig måte, sier Sårheim til Båtmagasinet. Beslutningen om å avlyse Sjøen for alle ble tatt i går i samråd med kommunelegen, og Sårheim mener det var riktig å beslutte dette før riggingen av messen var i gang.

Liv

–For oss blir dette tøft økonomisk. Vi må permittere ansatte, og taper mye penger, men i denne situasjonen er det liv og helse vi må tenke på, sier Sårheim.

Offentlige regnskapstall viser at Norges Varemesse AS i 2018 hadde 41 millioner kroner i salgsinntekter, og driftsresultat på minus 4,7 millioner kroner. Samtidig er selskapet svært solid med en egenkapital på 794 millioner kroner, og hele 152 millioner kroner i omløpsmidler.

*Båtmagasinet fikk først beskjed om tap i størrelsen 50 millioner kroner, men har etter anmodning nå moderert dette til titalls millioner, og er blitt lovet mer eksakte tall senere fra Norges Varemesse.