PRIS: Leif A. Stavøstrand mottok gründerpris under Elbåtkonferansen i Vollen, Asker.

Gründerpris til Evoy

Leif A. Stavøstrand fra Evoy ble æret under Elbåtkonferansen i Vollen denne helgen.

Publisert Sist oppdatert

Elbåtkonferansens Gründerpris blir utdelt til en gründer eller selskap som utvikler tjenester eller produkter for å fremme morgendagens tekniske løsninger i elbåtbransjen. Det skal være en tjeneste eller produkt med høy innovasjonsgrad og en en løsning som dekker et sterkt behov i markedet.

Andre gang

Det er andre gang prisen deles ut i forbindelse med Elbåtkonferansen i Vollen, I fjor ble prisutdelingen forskjøvet til August på grunn av Covid 19. I 2021 var det Bjurtech med Freepower, som vant. Martin Bjurmalms lettdrevet elbåt som skal klare seg uten strømtilførsel.

Det var fem selskap som var nominert, de andre var Brim Explorer for sine eldrevne passasjerbåter, Hyrex for sin hydrogenløsning, Kruser for deres båtdelingsløsning, Lift Ocean for deres hydyofoilsystem og SeaDraive for sine elektriske fremdriftssystem.

¨Vinneren Evoy har kommet langt i utviklingen av kraftige elektriske motorer, løsing både som innebords og utenbordsmotorer.

KOMPAKT: Anellegt i Vollen er perfekt for små arrangement som Elbåtmesa med muligheter for prøvekjøringer.
RASK: Elmotoren i Goldfish X9 kan yte opp mot 600 hk i en kort periode. Den mest økonomiske farten i plan er 38 knop.

God for 60 knop

Under Elbåtmesen viste Evoy frem sin ny generasjon elmotorer i en Goldfish X9, en 30 fots Rib som har en toppfart på 60 knop med Evoys elektriske motor. Båten har et lettdrevet skrog, og har en marsjfart på 38 knop. Da vil båten ha en rekkevidde på ca 26 nautiske mil.

Prøvekjøringer

Det var bare fem elbåter utstilt under messen, men interessen for disse båtene var høy. Andre utstilte båter var Kruser, Rand, Xshore og Greenline.