Bli med om bord i seilskipet «Götheborg af Sweden»

SE VIDEO: Visste du at rep av elgskinn ble brukt i styresystemet på gamle seilskip? 15 prosent av besetningen omkom da ostindiafareren «Götheborg af Sweden» seilte med handelsvarer på 1700-tallet. Nå legger hun ut på nytt tokt, og nordmenn kan søke om mannskapsplass om bord.

14 finske elger har bøtet med livet for å gi overføring fra ratt til ror på Østindiafareren «Götheborg av Sweden». Den svenske Østindiafareren besøkte Oslo i slutten av juli, før hun la ut på langtur til Kina med stopp i en rekke havner underveis.

Seilskipet som besøkte Oslo er en replika av handelsskipet fra 1700-tallet, som forliste under innseilingen til Götheborg i 1745 fullastet med te, slike, porselen og krydder fra det fjerne Østen. Skipet kom da tilbake fra sin tredje handelsseilas til Kina. Handelen med de eksotiske varene fra det fjerne Østen var så innbringende at skipet allerede var nedbetalt da det forliste. Rederiet klarte også å berge i land en tredjedel av lasten, og det var nok til at også den tragiske siste seilasen endte med overskudd.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER