SETT I FRI: 
På en utenbordsmotor sitter impelleren på drivakselen like over undervannshuset. Sett gearvelgeren i fri slik at det blir enklere å montere undervannshuset på plass igjen. Løsne samtlige bolter mellom motorstammen og undervannshuset og trekk det ut. Vær oppmerksom på at det også kan sitte en sinkbolt bak styrefinnen.
SETT I FRI: På en utenbordsmotor sitter impelleren på drivakselen like over undervannshuset. Sett gearvelgeren i fri slik at det blir enklere å montere undervannshuset på plass igjen. Løsne samtlige bolter mellom motorstammen og undervannshuset og trekk det ut. Vær oppmerksom på at det også kan sitte en sinkbolt bak styrefinnen.

Slik bytter du impelleren i påhengeren

Impelleren er «hjertet» i motorens kjølesystem. Når den blir slitt eller går i stykker kan motoren skades. Men den er lett å kontrollere og bytte. Her er oppskriften.

Publisert

Impelleren i en båtmotor er en liten gummiskovel i sjøvannspumpa som pumper rundt kjølevann. I en utenbordsmotor sitter den på drivakselen like over gearet. Når impelleren blir slitt eller går i stykker kan en gummibit tette igjen kjølesystemet og motoren gå varm. I verste fall kan det føre til havari. Større og nyere utenbordsmotorer har temperaturalarm, enten i form av lyd eller som et symbol på motorinstrumentet. Alle utenbordsmotorer har dessuten en kontrollstråle på motorstammen der en liten mengde kjølevann spruter ut. Er strålen jevn er det ikke impelleren som er problemet dersom man får varsel om høy motortemperatur. Da kan årsaken være at kjølevannsinntaket er blokkert av en plastpose eller er gjengrodd.

Kontroll eller bytte

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER