STOR
 BETYDNING: Propellvalget påvirker i stor grad båtens gangegenskaper og drivstofforbruk. Vi har testet tre propelldesign fra Mercury sammen med Sven Jansson, servicesjef hos Mercury Marine i Sverige.
STOR BETYDNING: Propellvalget påvirker i stor grad båtens gangegenskaper og drivstofforbruk. Vi har testet tre propelldesign fra Mercury sammen med Sven Jansson, servicesjef hos Mercury Marine i Sverige.

Økonomi-propell gir 12 prosent lavere forbruk

Med en ny økonomipropell lykkes vi å senke drivstofforbruket med hele 12 prosent i 25 knops fart. En annen gevinst var at båten fikk vesentlig bedre gangkarakteristikk.

Publisert Sist oppdatert

De aller fleste nye båter med utenbordsmotor leveres med motoren ferdigmontert og med en standardpropell som gir de beste allround-egenskapene. Nye tider med helt andre drivstoffpriser enn for bare få år siden, har gjort at mange reduserer gasspådraget for å få ned drivstofforbruket. 

Dette er en utvikling som motorprodusentene tilpasser seg og noen har utviklet en såkalt økonomipropell med større og rundere blader som er tilpasset hastigheter mellom 25 og 35 knop. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER