EN HÅND – EN MOTOR: Det nye Helm Master EX-systemet til Yamaha, har en rekke nye funksjoner for båter med singel motorinstallasjon.
EN HÅND – EN MOTOR: Det nye Helm Master EX-systemet til Yamaha, har en rekke nye funksjoner for båter med singel motorinstallasjon.

Test av Yamaha Helm Master EX – smidig styrestikke for singel motorinstallasjon

SE VIDEOTEST: Brukergrensesnittet for håndtering av båt forenkles i høyt tempo. Utviklingen preges av integrering av funksjoner mot et minimum av betjeningsknapper og hendler. Den seneste versjonen av Yamahas kontrollsystem Helm Master EX åpner også muligheten for å håndtere båter med singel utenbordsmotor via styrestikke.

Publisert Sist oppdatert

Joystickstyring ble for alvor introdusert i fritidsbåter med Volvo Pentas introduksjon av IPS-systemet tidlig på 2000-tallet. Nå kommer også utenbordsprodusentene etter i raskt tempo, og den nyeste trenden både blant innenbords- og utenbordsleverandørene er at man kan manøvrere båter med singelmotor via styrestikke. Inntil nylig var slike brukergrensesnitt forbeholdt oppsett med flere motorer, men nå er funksjonaliteten også tilgjengelig for Yamaha DEC utenbordsinstallasjoner med én motor. Nøkkelen ligger blant annet i den digitale elektriske styringen (DES).

Flere funksjoner

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER