FORSIKRING: Forsikringsselskap har eksempler på kunder som har sagt opp båtforsikringen fordi det er vinter.
FORSIKRING: Forsikringsselskap har eksempler på kunder som har sagt opp båtforsikringen fordi det er vinter.

Sier opp forsikringen fordi det er vinter

Tror du båten din er trygg fordi det er vinter og den ligger i opplag på land? «Ja, vi har eksempler på forsikringskunder som sier opp forsikringen fordi det er vinter», sier senior forsikringsrådgiver Thomas Røang i Söderberg & Partners.

Publisert Sist oppdatert

– Den siste tiden har vi sett en økende trend til at folk sier opp sin forsikring om vinteren for å spare penger. I en periode med økte rente- og levekostnader kan det være lett å tenke at båtforsikring er noe man ikke trenger når båten ligger «trygt» på land. Med bakgrunn i erfaringene over kan det fort bli en kostbar erfaring, sier forsikringsrådgiver Thomas Røang i Söderberg & Partners i en pressemelding.

Har gått på store tap

Han utdyper til Båtmagasinet at dette ikke gjelder veldig mange, men han ser tendensen og referer til flere branner på opplagssteder hvor de har hatt forsikringskunder som har gått på store tap fordi båtforsikringene er sagt opp vinterstid.

– Kanskje så vi mer av dette før jul, mens renteøkninger og skyhøye strømpriser fortsatt var toppoppslag i nyhetene. Nå har dette muligens stabilisert seg til en viss grad, men vi advarer fortsatt mot slike korttenkte beslutninger om å si opp forsikring fordi det er vinter. Og det er jo heller ikke mye å spare på det, sier han. Men selv om det totalt sett ikke brenner så mange båter i vinteropplag, er det andre gode grunner til åS opprettholde forsikringsdekningen gjennom hele året:

Høysesong for tyverier

– Vi erfarer at det er høysesong for tyveri av utstyr, motordeler og motorer når båten står på land. Det er typisk rett etter opptak i forbindelse med at båt skal i opplag, på land rett før sjøsetting, eller når båt står på land i vinteropplag, sier han.

Mange oppdager tyveriet og eventuelt innbruddet først når båten skal klargjøres for ny sesong.

-Da kan følgeskaden på båten være mye større enn det skaden var i utgangspunktet. Det kan også fort ta lang tid å få tak i nytt utstyr og deler, som igjen vil kunne forsinke sesongstart, sier Thomas Røang.