Foto:
Foto:

Geofencing skaper et tryggere båtliv

Den abonnementsbaserte båtdelingstjenesten Skipperi tar nå i bruk geofencing i sin flåte. Løsningen med å implementere sanntidsdata med varsling på plotteren om fartsgrenser og sårbare naturområder, er den første av sitt slag.

Ved bruk av geofencing vil Skipperi gi sine fleet-medlemmer relevant informasjon basert på posisjonen deres og sanntidsdata fra motoren og GPS-plotteren ombord. Når en båt kommer inn i et «inngjerdet» område, vil båtføren motta et varsel sammen med informasjon om aktuelle hensyn. Det kan eksempelvis være fartsgrenser, dybdehensyn, verneområder for fugler og sel, opplyser selskapet i en pressemelding.

- Vi ser store muligheter til å legge inn relevant og skreddesydd informasjon, sier fleet manager i Skipperi, Frederick Nicholas Thomas-Bowman.

- Med denne tilleggsfunksjonen til tjenesten vil Fleet-medlemmene ha en slags tilkoblet digital assistent som hjelper dem med å ta bedre informerte beslutninger, noe som gjør dem til bedre båtfolk og gjør dem i stand til å fokusere mer på å nyte båtopplevelsen.

- I tillegg til et stort flertall av erfarne båtfolk har mange nye båtfolk startet sin båtkarriere gjennom tjenesten. Vi startet i Norge i år, og er fornøyd med utviklingen så langt. Vi har 20 båter som har vært i drift stort sett hele tiden fra de kom på vannet i mai til nå. En av båtene våre har i perioden alene logget 426 timer, så vi gleder oss til utviklingen videre, sier Thomas Bowman i en kommentar.