LEVETID: – Når vi jobber med båtdesign hos oss, så er servicevennlighet en kjerneverdi, sier designer Karl Marius Norschau.

Designer morgendagens båter basert på tradisjon

En lørdag formiddag rundt møtebordet til designer Karl Marius Norschau (46) var blitt ettermiddag da mannen som har vært med å designe alt fra livbåter og flytende lysthus til Windy, Ibiza og Aquador, spør oss; Tror du på et liv etter døden?

Det skulle være et intervju om båtdesign, om utviklingstrekk og fremtidens båtliv. Istedet ble det en dyptloddende, høytflyvende, vidvinklet og tidvis nærsynt samtale med utallige avsporinger om alt fra økologisk ansvar og etikk til elektriske utenbordsmotorer. Vi pratet om ADHD som et gunstig genetisk trekk i stammesamfunn, om fordelen ved å være A-menneske når man skulle passe bålet om natten i en fjern fortid, og om et liv etter døden. Vi pratet også om verdien av å forlenge produkters levetid, og at bærekraftig båtdesign ikke bare handler om å skape Sjøens Tesla.

Hvordan navigerer Karl Marius designkontoret Meyer Norshau Design AS med tre ansatte inn i fremtiden? Hvordan ser verden ut fra kontoret som jobber med oppdrag for blant andre Windy, Kongsberg-Gruppen, Norsafe, Ibiza Boats og Nimbus-gruppen?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER